Registreren
Lijst van veelgestelde vragen
Mijn account:

Hoe kan ik mijn gebruikersaccount verwijderen?

Neem contact op met onze klantenservice als je je gebruikersaccount wilt verwijderen.

Kan ik mijn gebruikersnaam en/of mijn e-mailadres wijzigen?

Je kunt je gebruikersnaam en e-mailadres niet meer wijzigen nadat je bent aangemeld.

Hoeveel gebruikersaccounts zijn toegestaan?

Je kunt een gebruikersaccount aanmaken met je persoonlijke gegevens. Met dit account kun je deelnemen aan alle CEWE-fotowedstrijden. Het is daarom niet nodig je opnieuw te registreren.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten of kan me niet aanmelden met mijn wachtwoord.

Als je je niet kunt aanmelden met je wachtwoord of je wachtwoord bent vergeten, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen. Dit kan tot 15 minuten duren. Als je dan nog geen automatische e-mail van ons systeem hebt ontvangen, raden we je aan ook je map met ongewenste e-mail te controleren. 

Ik wil foto's van oude wedstrijden verwijderen. Hoe kan ik dat doen?

Klik eerst op de wedstrijd waarvan je je foto's wilt verwijderen. Meld je daarna aan met je gebruikersgegevens, klik op je gebruikersnaam en klik daarna op 'Foto's beheren'. Hier kun je nu alle foto's één voor één verwijderen.

Over de foto's:

Mag ik dezelfde foto voor twee verschillende categorieën inzenden?

We weten dat het soms helemaal niet zo makkelijk is om een categorie te kiezen. Kies daarom voor de categorie die volgens jou het best bij de foto past. Je maakt niet meer kans om te winnen als je één foto voor meerdere categorieën inzendt.

Moet mijn volledige naam onder de foto staan?

Onder je foto's staat altijd je gebruikersnaam. Alleen als je wint, komt je volledige naam bij de maandwinnaars te staan.

Waarom moet ik bij de registratie mijn volledige adres invoeren?

Je moet je altijd met je volledige naam en je adres aanmelden, zodat we de prijs naar je kunnen opsturen als je wint.

Worden mijn foto's op de website gecomprimeerd?

We ontvangen heel veel inzendingen en voor meer gebruiksvriendelijkheid comprimeren we je foto's daarom voor de website. Maar je kunt de gewenste foto altijd in ware grootte weergeven door op het loeppictogram te klikken.

Wat gebeurt er met mijn foto's als de fotowedstrijd is afgelopen?

Je kunt je foto's na afloop van de fotowedstrijd uit je gebruikersaccount verwijderen (zie daarvoor ook de vraag 'Ik wil foto's van oude wedstrijden verwijderen. Hoe kan ik dat doen?').

Wat mag ik aan mijn foto bewerken en wat wordt bedoeld met 'geen overduidelijke fotobewerking'?

Bij onze fotowedstrijden gaat het om fotografie en fotografen die uitzonderlijk goed zijn in wat ze doen. We willen daarom uit alle foto's de beste foto's kiezen die qua onderwerp goed passen bij het thema en waarbij de algemene indruk en de kwaliteit van de foto onze jury overtuigen. Fotobewerking is tegenwoordig bijna niet meer van echte fotografie te onderscheiden en moet daarbij alleen een hulpmiddel zijn. Daarbij mogen de helderheid, het contrast, de diepte, het licht, de kleuren enzovoort worden aangepast. De foto mag ook worden bijgesneden en er mogen kleine retoucheringen worden gedaan. Het is niet toegestaan naderhand elementen toe te voegen waardoor de foto er anders uitziet dan het origineel. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het overduidelijk veranderen van de compositie en het toevoegen van grafische elementen, kaders of teksten.

Mogen er ook smartphonefoto's worden ingezonden?

Ja, graag! 

Waarom kan ik geen technische gegevens over de afzonderlijke foto's invoeren?

De metagegevens worden automatisch uit je ingezonden foto's gehaald en aan de foto toegevoegd. Het is daarom niet nodig deze gegevens zelf in te voeren.

Over de wedstrijd:

Hoe belangrijk zijn de beschrijvingen bij de foto?

Achter elke foto zit een bijzonder verhaal. We zouden het leuk vinden als je je verhaal met andere deelnemers en bezoekers van de wedstrijd wilt delen en ons hiervan laat meegenieten.

Hoe kan ik mijn deelname aan de CEWE Photo Award 2021 intrekken?

Je kunt vóór afloop van de CEWE Photo Award 2021 je foto's in je gebruikersaccount verwijderen (zie daarvoor ook de vraag 'Ik wil foto's van oude wedstrijden verwijderen. Hoe kan ik dat doen?').

Hoeveel foto's kan ik voor de CEWE Photo Award 2021 inzenden en tot wanneer kan ik dit doen?

Je kunt tot 31 mei 2021 in totaal 100 foto's in tien verschillende categorieën voor de CEWE Photo Award 2021 inzenden.

Ik vind mijn foto's niet bij de inzendingen in de categorieën. Moet ik ze nog eens uploaden?

Voor de CEWE Photo Award 2021 zijn meer dan 100.000 foto's ingezonden en daarom kan het nog wel eens moeilijk zijn je foto's terug te vinden. Maar je kunt in je gebruikersaccount bij 'Foto's beheren' wel makkelijk controleren of je foto is geüpload.

Waarom moet mijn foto in het originele formaat worden ingezonden?

Het is voor het beoordelen van de foto's belangrijk dat ze de hoogst mogelijke resolutie hebben. De winnende foto's kunnen verder voor tentoonstellingen van de betreffende wedstrijd op wanddecoratie worden gedrukt en worden tentoongesteld. Ook daarvoor moet de resolutie hoog genoeg zijn.

Hebben de beoordelingen van de gebruikers invloed op het juryoordeel?

De beoordelingen dienen er vooral voor om de gebruikers met elkaar te laten communiceren. Als je mooie foto's ziet en deze beoordeelt, zal de fotograaf hier heel blij mee zijn. En misschien krijgt hij nog wel goede feedback ook. Voor de jurering tellen eerst andere criteria.

Mag ik met toestemming van mijn ouders ook deelnemen als ik nog geen 18 ben?

Nee, om juridische redenen mogen alleen personen deelnemen die meerderjarig zijn.

Waarom worden mijn foto's en/of mijn reacties verwijderd?

CEWE behoudt zich het recht voor om foto's te verwijderen die helemaal niet voldoen aan de opgegeven criteria voor het thema.

Worden de ingezonden foto's door CEWE voor zelfpromotie of voor een archief gebruikt?

Fotografie ligt CEWE na aan het hart en daarom willen we fotografen en fotografieliefhebbers een platform bieden om zich te presenteren en met elkaar in gesprek te komen, om zo creatieve processen te stimuleren. Door deel te nemen aan de CEWE Photo Award 2021 krijgt CEWE alleen (algemeen) gebruiksrecht op de foto's die door de deelnemers zijn geüpload. CEWE krijgt op geen enkel moment de auteursrechten op de foto's. Het 'recht op de foto' blijft in handen van de maker van de foto. Bij het verstrekte gebruiksrecht maakt het niet uit of de foto in de prijzen is gevallen of niet en hiermee kan CEWE onder andere foto's publiceren, vermenigvuldigen, afbeelden en verspreiden ten behoeve van eigen reclamedoeleinden en zelfpromotie. Dit gebeurt uitsluitend in verband met de wedstrijd CEWE Photo Award 2021 en hierbij wordt altijd de naam van de maker van de foto vermeld. Als de foto op een andere manier wordt gebruikt, moet de deelnemer hier altijd apart toestemming voor geven. Meer informatie hierover vind je ook bij punt 7 van de deelnamevoorwaarden voor de CEWE Photo Award 2021: https://contest.cewe.de/cewephotoaward/nl_nl/p/terms_and_conditions.

global.drag_and_drop.header
global.drag_and_drop.description